Kevät tuli, lumi suli

Ja samalla katosivat Hessun valkeat maha- ja tassukarvat.
WP_20140315_007

Lumien sulettua vihdoinkin myös meidän pihalta (joka oli pitkään ainoa luminen alue koko kylässä) oli aika kaivaa esteet varastosta. Parilla hypyllä teimme pientä irtoamis- ja niistotreeniä, tennispallopalkalla. Niistot kaipaavat vielä hiomista ja irtoamisesta ei ole koskaan haittaa. Into tekemiseen on kasvanut talven aikana. Hessu on mukana aivan täpöllä. Kunhan vain itse malttaisi pitää treenit tarpeeksi lyhyinä…

Tiistaitreeneissä harjoittelimme oikeaa ajoitusta takaakierto-suora putki- takaakierto – pätkällä sekä irtoamista takaakiertoihin. Täytyi uskaltaa lähettää koira takaakiertoon kaukaa ja lähteä itse tarpeeksi ajoissa, muuten puomi imaisi Hessun magneetin lailla. Vähitellen Hessu saatiin irtoamaan takaakiertoon paremmin ja siten pätkäkin oli sujuvampi. Paikalla oli vain kolme koirakkoa, joten treeniaikaa oli runsaasti. Hessun vire oli jälleen varsin mukava ja pysyi hyvin yllä, vaikka teimmekin kolme meille melko pitkää sessiota.

Puomin kontaktista Hessu tuli muutaman kerran läpi oikein komealla loikalla. Sen jälkeen jouduin tietysti palauttamaan sen takaisin ja puomi meni jälleen himmailuksi. Puomin pysäytyskontaktit ovat oikeaa huopaamista ja soutamista, välillä ne sujuvat kuin unelma, toisinaan taas eivät. Kun vain tietäisi kultaisen keskitien.

Treenit olivat oikea äidin kuvaustaidonnäyte, ylösalaisin. Ensin meinasin julkaista videot ylösalaisin, mutta ne olivat aivan kamalia siten. Onneksi videonmuokkausohjelmat on keksitty.

Videolta katsottuna meno ei näytä niin nopealta, miltä tuntuu. Fiilis ei välity videolle. Ehkä minusta on tullut hitaampi tai sitten meidän vauhti ei todellisuudessa ole kehittynyt minnekkään. Videot olivat kolmennelta sessiolta, joten toistojen määrä saattaa näkyä sen viimeisen terävyyden puutteena. MUTTA fiilis on se tärkein, videoista oppii. Onneksi agilityssä ei koskaan ole tarpeeksi hyvä ollakseen hyvä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s